Centre de Serveis per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas

L’agost del 2018 s’ha posat en marxa ‘El Mirador del Puigsacalm’, el Centre de Serveis per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas. Aquest espai, que gestiona una empresa externa al consistori, inclou places de residència com també de centre de dia. L’equipament es troba a Sant Esteve d’en Bas i ha de permetre garantir la qualitat de vida de les persones més grans de la nostra Vall. 

L’equipament per a gent gran obre i ho fa ja amb una oferta d’ajuda pública a través de la prestació econòmica vinculada tant per a centre de dia com per la residència.

El centre compta actualment amb 42 places de residència i 60 més de centre de dia. Aquestes són ampliables, a llarg termini, en ambdós serveis i en el cas de residència poden arribar-se a doblar amb els anys. Entre els serveis que s’oferiran, en l’àmbit sanitari destaquen el de fisioteràpia, psicologia, terapeuta ocupacional, treball social i podologia, entre altres. El centre també inclou altres serveis, com el de perruqueria o bugaderia.

El centre està distribuït en dues ales, la de dia, amb les sales d’estar, menjador, cuina i tots els serveis necessaris per al seu funcionament diürn, i la de nit, on hi ha les habitacions, lavabos i dutxes. La part central, que uneix les dues ales, és on hi haurà la recepció, els serveis i els despatxos del personal sanitari.