La Vall d’en Bas ha celebrat la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, celebrada del 26 de setembre al 2 d’octubre, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va programar un seguit d’activitats per tal de presentar als ciutadans de la Vall el nou model energètic que es vol implementar, basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats, en aquest nou model.

Un dels actes que es van programar va ser una xerrada sobre l’energia al local social de les Olletes, on es va repassar des dels diferents “secrets” que amaga la factura elèctrica fins a possibles instal·lacions d’energies renovables domèstiques. A la xerrada, que va tenir lloc divendres 30 de setembre, també es va parlar dels principals ajuts vigents d’energies renovables i eficiència energètica.

Durant la setmana, també es van dur a terme diversos tallers a l’escola Verntallat per tal d’explicar i introduir als més menuts el nou model energètic. Els i les alumnes de 4t es van vestir de cuiners i cuineres per fer una pizza a un forn solar. Per la seva banda, els de 6è van construir unes barquetes propulsades amb energia solar fotovoltaica.