TASTA LA VALL 2025

Torna el “Tasta la Vall 2025”: un itinerari gastronòmic per finques rurals de la Vall d’en Bas.

Un any més arriba el Tasta la Vall, l’itinerari gastronòmic que convida a descobrir la vall a peu, tot combinant natura, paisatge i gastronomia local. L’edició d’enguany tindrà lloc el diumenge 26 d’octubre, amb sortides esglaonades a partir de les 9 del matí des de l’aparcament del camp de futbol de Sant Privat d’en Bas.

L’activitat consisteix en una passejada de 7 quilòmetres i 100 metres de desnivell, un recorregut assequible i pensat per a tots els públics que volen gaudir d’un dia de tardor entre boscos, camins rurals i productes de proximitat. Els participants podran tastar elaboracions i productes de quilòmetre zero en diferents punts del recorregut, amb la participació de restaurants i productors del territori:

  • Plaça Major de Sant Privat: Embotits Artesans Can Gori
  • Can Bailèn: Carnisseria Can Bailèn i Restaurant Can Turó
  • Granja el Tinosell: Formatgeria Xauxa
  • Local Social de Sant Privat: Restaurant Ca la Carmelita

El preu de la inscripció és de 15 euros per als adults, 8 euros per als infants de 6 a 12 anys, i gratuït per als menors de 6 anys. Les inscripcions ja són obertes a través del web https://cantrona.koobin.cat  Es recomana portar calçat adequat i, en cas d’anar-hi amb gos, mantenir-lo lligat per respectar el bestiar de la zona.

El Tasta la Vall és més que una caminada gastronòmica: és una manera de connectar amb el territori, la seva pagesia i la cuina que defineixen la Vall d’en Bas. L’activitat s’emmarca dins del procés de Promoció de la Transició Agroecològica que impulsa el municipi des de fa tres anys, amb l’objectiu d’enfortir el sector primari i fomentar la relació entre productors i població local. D’aquest procés va néixer el Grup Motor Alimentem la Vall, que treballa per impulsar iniciatives agroalimentàries sostenibles amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la cooperativa Arran de terra SCCL. L’organització de la caminada es fa amb la col·laboració del Grup Excursionista i Cultural d’en Bas (GECA), que aporta la seva experiència en l’àmbit de les rutes i la dinamització d’activitats a la natura.

Enguany, el Tasta la Vall 2025 compta també amb el suport de SomGastronomia, la campanya de turisme gastronòmic de Catalunya, que aquest mes d’octubre posa el focus en “Boscos protectors, boscos singulars i rius de muntanya”, destacant les regions de producció i recol·lecció de bolets, tòfones, fruits del bosc, carn de caça, pesca i sal. A més, el projecte rep el suport de la Diputació de Girona, en el marc de les seves iniciatives per a la promoció territorial i el foment del producte local.