Estudiants de Màster de la Universitat de Girona realitzen un taller intensiu a La Vall d’en Bas

Una  trentena d’alumnes de l’assignatura de màster Pràctiques integrades/ Instruments per a l’adaptació al canvi ambiental de la Universitat de Girona han realitzat aquesta setmana un taller intensiu a la Vall d’en Bas. L’activitat, que s’ha desenvolupat entre dilluns i dimecres d’aquesta setmana ha consistit en l’analisi, la valoració i el balanç de la transformació territorial i el canvi ambiental del municipi. Per aquest motiu, diversos experts els han explicat com es realitza al municipi el tractament dels residus, com les infraestructures han canviat el territori, l’efecte del turisme i l’ecoturisme o com els conreus, la necessitat d’aigua i el canvi meteorològic afecten el territori.

Els estudiants, que provenen del Màster en Canvi Ambiental i del Màster Internacional en Polítiques i Planificació per a les Ciutats, l’Ambient i el Paisatge, han partit d’una problemàtica ambiental real per tal de reflexionar i aprofundir en els processos i impactes que conformen la complexitat del canvi ambiental estudiat. El taller l’han coordinat els professors Margarida Castanyer, lluís Vilar i Josep Calbó i s’ha plantejat com una interacció entre les tres matèries troncals dels màsters. A les activitats realitzades des de la Vall d’en Bas se’ls hi ha donat una perspectiva pluridisciplinar i multiescalar, organitzant els alumnes en grups de persones procedents de diverses especialitats. La finalitat d’aquesta organització és que els permeti identificar, analitzar i avaluar la temàtica plantejada.

L’impacte del taller a les xarxes socials es pot seguir a través de l’etiqueta #CAUdG. Aquest no és el primer cop que un grup d’estudiants visita el nostre municipi. L’abril de l’any passat una trentena d’estudiants d’arreu d’Europa van realitzar un workshop de la Universitat Autònoma de Barcelona a la Vall d’en Bas. Durant una setmana van treballar un projecte de territori centrat en els camins.

 

7c9668b5-f949-4d3e-8ed9-db26edd9124d

 

80356a9a-8051-411d-b6ba-9e3c4e2c9690

 

7670654c-e153-43bc-8f29-c4690e60cf86