L’Ajuntament de la Vall d’en Bas explica al Consell dels Infants l’evolució les seves peticions

El Consell dels Infants de la Vall d’en Bas ha rebut, coincidint amb el final de curs, la visita de l’alcalde Lluís Amat per explicar-los com estan les diferents propostes que van plantejar el passat mes de desembre. D’aquesta manera, el consistori busca no només que els alumnes participin de l’activitat educativa sinó que vegin que tenen dret a saber i a conèixer la tasca dels seus representants. Una mesura que també vol enriquir el funcionament del Consell.

LluisAmatiLluisRubio2

Propostes imminents

En matèria de reciclatge, una de les preocupacions expressades, s’han instal·lat i adequat diversos punts de recollida de residus a la Vall d’en Bas a llocs com els Hostalets, Sant Esteve o La Pinya. També s’han posat punts de reciclatge als diferents locals socials, edificis municipals i al mateix Ajuntament.

Una altra preocupació expressada pels joves de la Vall era en matèria de la mobilitat sostenible. En aquest sentit, el consistori ja ha anunciat que s’adherirà aquest any a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. A més, també ha participat en un pla pilot per a provar vehicles elèctrics i ha organitzat unes jornades d’Energies Renovables i de mobilitat sostenible.

Algunes propostes s’han acabat redimensionant per tal de fer-les efectives. És el cas de la que demanava habilitar un espai com a zona d’estudi i punt de trobada a Can Trona. La proposta, però, s’aprofita per a fer la seva obertura unes hores a les tardes d’entre setmana durant l’any que faci d’espai d’estudi per a totes les edats així com un espai de lectura.

Propostes a llarg termini

De les propostes a llarg termini presentades pel Consell dels Infants, s’està treballant en el projecte tècnic que ha de permetre fer un bicicarril que uneixi els diferents pobles de la Vall. Aquest és un dels projectes més ambiciosos i econòmicament més cars dels presentats. Per aquest motiu, s’està en contacte permanent amb la Generalitat per estudiar possibilitats de finançament.

Una altra proposta que han demanat els infants és fer un estudi per a cobrir la piscina municipal, que funciona a l’estiu. El consistori ha recuperat un projecte antic per tal d’intentar actualitzar-lo però s’ha constatat l’elevada dificultat de la concreció del projecte i que tindria un cost elevat que l’Ajuntament, ara mateix, no podria assumir. Tot i això, no es descarta recuperar-lo més endavant.

L’Àrea de Joventut ha començat gestions per tal d’organitzar un esplai per a infants de 6 a 12 anys els dissabtes a la tarda, que es troba en una fase d’estudi molt inicial. A més, es tindrà curar de programar activitats per a infants d’aquestes edats.

Propostes inviables

El Consell dels Infants va demanar la creació d’una activitat d’aventura als arbres a la zona dels Pins. El consistori no pot ser l’encarregada de la seva construcció, tal i com es demanava, però s’estan fent gestions per oferir a un privat la zona dels pins municipals perquè puguin instal·lar-hi aquesta activitat.

Una altra proposta que no es podrà materialitzar és la de posar gespa artificial al camp dels Hostalets perquè és en un terreny inundable. Tot i això s’han fet algunes millores als vestuaris, s’ha fet una zona social més gran i hi ha el compromís d’instal·lar més bancs al voltant del camp.

L’alcalde de la Vall d’en Bas fa un bon balanç de l’experiència del Consell dels Infants i posa l’accent en la necessitat de “donar explicacions a tothom sobre les decisions que prenem”.