El proper 26 de juny reobre Can Trona

SeleCanTrona

El proper 26 de juny es reobriran les portes de Can Trona després de gairebé tres mesos. Els primers serveis a normalitzar-se seran el d’oficina de turisme i l’espai expositiu: “Made In La Vall d’en Bas”, que es podrà visitar de forma lliure i gratuïta, com s’ha fet sempre des de l’obertura de l’equipament.

Per tal de garantir la seguretat dels visitants s’ha col·locat una mampara sobre el taulell de recepció i s’han establert diversos punts per poder rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

També s’han imprès codis Qr amb el mapa i diverses rutes per fer a peu per la Vall d’en Bas. Els turistes podran escanejar aquests codis i tenir tota la informació del municipi als seus dispositius mòbils. Una forma d’evitar el contacte i també d’estalviar i reduir paper.

Un altre atractiu que s’intentarà incentivar entre els visitants és l’ús de l’app “Bas de Màgia”, ja que aquest projecte permet dur a terme una visita guiada de forma autònoma. ‘Bas de Màgia’ és una aplicació mòbil per descobrir la Vall d’en Bas de forma lúdica i didàctica. A través dels relats i dels jocs que s’hi proposen es poden visitar els racons més emblemàtics del municipi, conèixer la cultura popular, les tradicions, el patrimoni i els productes locals. El joc es desenvolupa en 7 itineraris, un a cada poble de la vall. Cada ruta està protagonitzada per un esser màgic i s’articula a l’entorn d’un eix temàtic com són els pagesos de remença, els bandolers o la vida a pagès, entre altres. (per més info: http://www.basdemagia.cat/)

L’obertura de Can Trona comença, a més, amb una campanya especial per a reactivar l’aula pedagògica com a espai d’estudi. A partir del dia 26 de juny els estudiants de la Selectivitat podran venir a preparar-se els exàmens en aquest espai, que compte amb connexió lliure a internet i un ambient de treball relaxat. L’aforament serà limitat a 12 persones fins a esgotar places.

Pel que fa a l’Ecomuseu, de moment, estarà tancat al públic perquè la majoria de dispositius són tàctils i no estan adaptats a la nova normalitat.

Els horaris de l’equipament són de dimecres a diumenge de 10h a 14h. Divendres i dissabtes també s’obrirà de16h a 19h.