El primer taller del mes de febrer de Can Trona se centrarà en l’anàlisi de les egagròpiles.
Sabeu què és una egagròpila? Doncs algunes aus rapinyaires com és el cas de les òlibes i els mussols, engoleixen senceres les seves preses i, posteriorment, regurgiten allò que no han pogut digerir, normalment prop dels nius. Aquestes boles formades per restes d’animals no digerits s’anomenen egagròpiles.
L’estudi de les egagròpiles és molt interessant i atractiu perquè ajuda a conèixer la dieta i les zones de caça de les aus rapinyaires als territoris. Així mateix, serveix per detectar, de forma indirecta, la presència de petits mamífers que acostuma a passar de forma desapercebuda a causa dels seus costums nocturns el seu caràcter fugisser i la seva mida reduïda.
El taller que es farà a Can Trona consistirà en disseccionar una egagròpila o regurgitada d’au. Els participants del taller treballaran amb safates, pinces i pinzells que se’ls facilitaran per tal d’extreure els ossets que contindrà la boleta feta de pèls i ossos que se’ls facilitarà. Tot seguit, es procedirà a la seva classificació i a la reconstrucció de l’esquelet dels micromamífers que trobi cadascú.
Aquest taller tindrà lloc el dissabte 5 de febrer, de 10 h a 13 h i es farà a l’Aula Pedagògica a càrrec del biòleg Romero Roig.
És oberta a tots els públics a partir de sis anys, cal inscripció prèvia a través del correu electrònic cantrona@vallbas.cat i té un preu de 5 €.