Aquest mes de novembre, Can Trona organitza una sèrie d’activitats relacionades amb els drets de les dones, aprofitant que el 25N és el dia internacional de la violència de gènere. En aquest sentit, s’han previst dues activitats lligades sobre ‘Cicatrius compartides’ i ‘Fam de justícia’.
El proper 19 de novembre es farà la inauguració de l’exposició ‘Cicatrius compartides’, que interpel·la la nostra responsabilitat sobre els conflictes de la República Democràtica del Congo i treballa la qüestió de la violència de gènere relacionada amb els problemes d’extracció de minerals i conflictes permanents que viu la regió.
‘CICATRIUS COMPARTIDES’ és un projecte de recerca des de l’àmbit del Disseny que es formalitza en objecte expositiu itinerant i que neix de la col·laboració entre l’Escola Superior de Disseny ESDi i la Lliga dels Drets dels Pobles. El projecte neix de la col·laboració entre les dues institucions amb l’objectiu de crear una exposició que, d’una banda, sensibilitzi el públic occidental de la violència exercida sobre les dones a la República Democràtica del Congo (concretament a l’àrea de Butembo, a la província del Kivu Nord, territori de conflicte degut a les guerres civils). D’altra banda, que sensibilitzi sobre la presència de grups armats que viuen de l’explotació de mines il·legals i del contraban dels recursos que s’hi extreuen, on actuen diverses màfies instal·lades al territori amb la connivència de persones vinculades a diferents àmbits del poder polític i d’empreses occidentals.
La inauguració es farà a les 7 de la tarda del 19 de novembre a can Trona i tot seguit es projectarà el documental curt “Fam de justícia”, sobre l’apoderament de les dones congoleses i hi haurà un espai per a fer col·loqui amb l’associació “La lliga pels drets dels pobles” que ens explicarà el seu projecte.
L’acte és gratuït però cal inscripció aquí: