Can Trona convida a conèixer els ocells en una jornada de passeig i anellament

Entendre l’entorn natural és fonamental per conservar-lo. Amb aquest objectiu Can Trona – Centre de Cultura i Natura ha organitzat una nova activitat aquest mes, relacionada amb la vida terrestre.

Es tracta d’un taller d’anellament d’ocells que començarà amb un passeig a peu des de Can Trona fins a una zona propera al riu on es podran trobar els ocells.

L’anellament és un mètode d’estudi de la biologia dels ocells, els seus desplaçaments i la seva relació amb el medi natural. Qualsevol registre d’un ocell anellat, ja sigui a través de la seva recaptura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ens oferirà una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments.

Gràcies a l’anellament és possible definir les rutes migratòries de les diferents espècies d’ocells, així com les seves àrees de descans, oferint-nos així una informació molt valuosa per a la planificació de sistemes integrats d’espais protegits per a les aus.

Aquesta activitat està programada pel dissabte 26 de febrer, sortirem a les 10.00 h de l’Aparcament de Can Trona i estarà guiada per l’Àlex Fonollosa de @lacarracaornitologia.

Es tracta d’una activitat oberta a totes les edats i té un preu de 5 €. És necessari fer inscripció prèvia a cantrona@vallbas.cat

ODS 15. Vida terrestre.