Can Trona es converteix durant uns dies en un ‘hub’ per posar en contacte talent d’aquí i d’arreu

La imatge que antigament es tenia del món rural fa temps que ha canviat i això ho han pogut comprovar les deu persones que aquests dies estan vivint l’experiència de la primera prova pilot del ‘Catalunya Rural Hub’. Es tracta d’un projecte, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Mobile World Capital Barcelona, en el marc de l’aliança Barcelona Digital Talent, que pretén deslocalitzar de les grans ciutats el talent, principalment digital, atès que la pandèmia ha posat al descobert la possibilitat de treballar des de qualsevol indret on hi hagi una bona connectivitat. En el cas de la Vall d’en Bas ha estat gràcies a l’esforç de la iniciativa XAFOGAR (Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa) que ha permès fer arribar la fibra òptica a tots els racons del municipi equiparant-lo, per tant, a la velocitat de connexió de qualsevol metròpoli amb l’afegit de fer-ho en un entorn molt més lliure de CO2 i massificacions.

Durant unes hores mitjans de comunicació d’àmbit local, català i estatal han convertit Can Trona en el punt de mira i han posat la Vall d’en Bas en el mapa per explicar arreu l’experiència de treballar i viure durant una setmana en el món rural d’un grup de deu persones, homes i dones, d’edats compreses entre els 30 i els 57 anys, vingudes de diferents àmbits del món empresarial: responsables de departaments d’e-commerce, desenvolupadors de videoanalytics, data analyst, cloud specialist, enginyers de software, consultors de serveis TIC, etc.

Aquestes deu persones a més de venir a treballar, també han vingut a conèixer el territori i per aquest motiu se’ls han organitzat diverses sortides. S’han allotjat en apartaments perquè l’experiència fos el més semblant possible a ‘viure’ en el món rural. El segon grup de coworkers, arribarà la setmana del 17 de maig i esperem, al final, recollir les impressions de totes aquestes persones que han vingut a conèixer l’experiència que suposa viure, tecnològicament connectats, en el món rural.

Venir aquí no només pot servir perquè arribi talent sinó perquè el d’aquí, no marxi. També perquè es creïn sinergies amb empreses del territori i s’engeguin iniciatives com la de crear aplicacions per a fer més fàcils feines agrícoles. El ventall és ampli i aquest és només el començament. Can Trona i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, ens sentim orgullosos de donar cabuda a aquest projecte pioner que de ben segur obre la porta a una nova manera d’entendre el món del treball i les relacions laborals i personals.