Consells d’autoprotecció i mesures de prevenció d’incendis forestals

El Cilma, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona, ha elaborat dos vídeos explicatius de les mesures de prevenció d’incendis i consells d’autoprotecció en cas d’incendi forestal, per informar la població en relació amb aquest tema.

El primer audiovisual explica la normativa de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. Aquesta estableix, entre d’altres obligacions, que els nuclis de població, les urbanitzacions, les instal·lacions i les edificacions aïllades han d’assegurar una franja perimetral exterior de protecció d’almenys 25 metres.

El segon audiovisual dona consells d’autoprotecció en cas d’incendis forestals. Entre altres, s’aconsella trucar al telèfon d’emergències mitjançant l’aplicació gratuïta per a telèfons mòbils My112 que permet geolocalitzar la trucada o protegir-se del fum tancant les portes i finestres de casa i del cotxe.

 

VÍDEO NORMATIVA DE PREVENCIÓ D’INCENDIS

VÍDEO CONSELLS D’AUTOPROTECCIÓ CONTRA INCENDIS FORESTALS

 

incendis web

 

Prohibició de fer foc en terrenys forestals

El 15 de març va iniciar-se la prohibició de fer foc als terrenys forestals sense autorització. Aquesta prohibició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació s’allargarà fins al 15 d’octubre i té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura que es pot sol·licitar a través dels Agents Rurals.