‘Descobreix el que menges’. El sector primari de la Vall d’en Bas obre les portes durant les festes majors

“Descobreix el que menges” és el títol de la campanya que el grup motor per la Transició Agroecològica de la Vall d’en Bas ha escollit per a posar en relleu la tasca d’agricultors i ramaders. 

L’objectiu d’aquestes accions és conscienciar a la població que menjar d’una manera sana i conscient implica preguntar-se d’on ve el que consumim, com s’ha elaborat, en quines condicions i  perquè cal que en paguem un preu determinat. 

També es vol destacar que l’agricultura i la ramaderia són fonamentals per a mantenir el teixit econòmic i social de les zones rurals i que, per tant, cal que la pagesia estigui present en l’agenda política, els espais públics de debat i també en espais de sociabilitat. Per això, aquest grup motor format per diversos productors de la Vall d’en Bas, amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i de Can Trona- Centre de Cultura i Natura, proposa diverses activitats per a fer durant les festes majors del municipi, per a fer arribar el seu missatge i donar a conèixer la seva feina d’una manera pròxima, distesa i familiar.

Hi haurà activitats per a tots els públics, gustos i edats. Es podran fer visites guiades a granges del territori com ara Mas la Coromina, Mas Tinosell i Mas El Boscà Nou; també es podran fer tastos de producte local i visitar l’obrador de Cal Diví. A més a més, s’ha programat un taller per aprendre a fer magdalenes de blat de moro amb ous de pagès a l’espai de Menja’m a Mas Serrat; un taller de formatge fresc amb llet de Mas El Pascol, així com una xerrada/taller amb la nutricionista- dietista Laura Garriga que ensenyarà a cuinar receptes amb llegums de Can Guidic.

La idea és que aquesta iniciativa es mantingui cada any i, per tant, les granges que no visitem enguany, potser formaran part d’edicions posteriors. Si hi ha productors interessats a col·laborar en futures edicions només cal que es posin en contacte amb cantrona@vallbas.cat 

Aquest programa d’activitats és la primera acció pública que es tira endavant del Pla d’Acció per la Transició Agroecològica, dissenyat durant l’hivern passat de forma participativa amb el sector. Aquest és un projecte de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas que compta amb el suport d’Arran de terra SCCL 

Per a totes les activitats cal reserva prèvia a https://cantrona.koobin.cat/ Trobareu tots els horaris, dates i accions en el següent programa:

 

PROGRAMA: “DESCOBREIX EL QUE MENGES”

FESTA MAJOR DE JOANETES

  • Dissabte 22/07 de 10h a 11.30h: DESCOBREIX EL QUE MENGES. Visita a Mas la Coromina de Joanetes + tast. Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat -2€
  • Dissabte 22/07 de 18h a 19h.  DESCOBREIX EL QUE MENGES. Taller de magdalenes amb blat de moro (farro) i ous de pastura i llet ECO ATO a Menja’m a Can Serrat de Joanetes. Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat-2€

FESTA MAJOR DE LA PINYA

  • Dissabte 29/07 de 10h a 13h al Local Social de la Pinya. DESCOBREIX EL QUE MENGES: Taller d’aprendre a fer formatges frescos amb llet de Mas El Pascol. Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat -2€

FESTA MAJOR DE ELS HOSTALETS

  • Dissabte 12 d’agost a les 11h DESCOBREIX EL QUE MENGES. Visita al Molí del Perer + tast. Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat  -2€

FESTA MAJOR DE PUIGPARDINES

  • Dimarts 15 d’agost. Primer torn de 10.30h a 11.30h / Segon torn de 11.30h a 12.30h: DESCOBREIX EL QUE MENGES. Visita a l’obrador de Cal Diví + Tast.  Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat  -2€

FESTA MAJOR DE SANT PRIVAT

  • Dissabte 19 d’agost de 10.30h a 11.30h. DESCOBREIX EL QUE MENGES. Visita a Mas Tinosell + tast. Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat -2€

FESTA MAJOR DEL MALLOL

  • Diumenge 27 d’agost a les 10h.  Visita a Mas El Boscà Nou.  Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat  -2€

FESTA MAJOR D’EN BAS

  • Dissabte 16 de setembre a les 11h als Camps de Can Guidic. DESCOBREIX EL QUE MENGES. Taller “Cuinem amb llegums de Can Guidic” a càrrec de Laura Garriga (dietista-nutricionista). Cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat -2€