El camí que mena cap a una primera comunitat energètica a la Vall

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas segueix endavant amb el projecte europeu Interreg MED Renewable Energy, en col·laboració amb la Diputació de Girona i amb el suport del Fons Europeus Estructurals (FEDER) després de que el projecte presentat pel consistori hagi estat seleccionat com a ETU flagship case, és a dir, projecte emblemàtic i sigui l’únic de tot Catalunya. Al seu costat, altres projectes ubicats en diversos punts del mediterrani com ara l’illa de Sicília, Grècia o Croàcia.

El programa s’organitza a partir de comunitats temàtiques de projectes, coordinades per vuit projectes horitzontals. En concret, el Renewable Energy és el projecte horitzontal que es dedica a la promoció de les energies renovables en el conjunt de zones rurals i també d’illes de la Regió Mediterrània Nord.

Gràcies a aquest projecte, la Vall d’en Bas rebrà assessorament tècnic en matèria de transició energètica, i continuarà el camí cap a l’establiment d’una primera comunitat energètica a la Vall.

La presentació de tots els casos escollits va tenir lloc el passat 19 d’abril, moment en que també es van presentar les diferents eines i els plans de treball.