El Dia de la Dalla se celebrarà el 4 de juny als Hostalets d’en Bas

Els Hostalets d’en Bas es prepara per celebrar amb entusiasme el Dia de la Dalla, que tornarà a celebrar-se el 4 de junyAquesta data tan especial serà commemorada amb una sèrie d’activitats que capturaran l’esperit, la història i el patrimoni rural que tant caracteritza la Vall d’en Bas. 

El Dia de la Dalla començarà a les 9 h. Durant tot el matí, es durà a terme una fira d’artesania, on es podrà trobar des de formatges i olis fins a sandàlies o joies artesanes. El primer acte de la diada serà un esmorzar popular amb productes locals, una autèntica experiència gastronòmica de pagès.

Un dels moments més esperats serà el concurs de Dalla. Durant vint-i-tres anys, hem preservat l’ofici de dallar amb aquest concurs. L’hem après dels grans i l’hem ensenyat als joves perquè puguin commemorar els nostres avantpassats d’una manera lúdica i festiva. El concurs començarà cap a les 10 del matí.

En acabar el concurs, s’iniciarà l’activitat de destil·lació de lavanda, a càrrec de Guillem Arribas, on els amants de les olors i les plantes aromàtiques podran apreciar-ne l’essència de la planta. Seguidament, hi haurà la xerrada “L’hort sense llaurar”, del projecte Vida Verdi.

L’últim acte serà un espectacle de cultura popular a la plaça Major. I, en finalitzar, es durà a terme el dinar al local social, que acabarà amb un concert de Manelic de Pera.

Durant la jornada, també s’han organitzat dos tallers familiars: un taller de paper, a càrrec d’Integra Olot, on podreu aprendre a elaborar paper de manera artesanal; i un taller de fang, on podreu descobrir els secrets de l’argila. 

Dia de la Dalla. Diumenge 4 de juny a Els Hostalets d'en Bas