Presentació de la ‘Guia de senders dels maquis. Ruta Jové-Gros’

La nova guia es presentarà aquest dissabte, 14 de gener, a les 11 h a Can Trona

 

A mitjans de l’any 2021, el Memorial Democràtic de Catalunya va senyalitzar el tram que comprèn la Vall d’en Bas de la ruta dels maquis des de Prats de Molló fins a Manlleu, donant peu a formar part de la Xarxa d’Espais de Memòria Històrica.

Ara, gairebé dos anys després, es presentarà la nova ‘Guia de senders dels maquis. Ruta Jové-Gros de Prats de Molló a Manlleu’. Aquesta edició vol ser una guia per a les persones que vulguin recórrer el sender dels maquis que passa per la Vall d’en Bas. De moment, la guia serà digital i ajudarà a vincular la memòria històrica amb l’excursionisme de la Vall, a més de ser un material de difusió turística.

A la presentació, també sortiran a llum el nou fulletó desplegable de la ruta Jové-Gros i un documental sobre una altra ruta maqui, que passa pel poble garrotxí de Santa Pau.

La presentació tindrà lloc aquest dissabte, 14 de gener, a l’auditori de Can Trona. L’acte estarà dinamitzat per l’Amical d’Antics Guerrillers i es comptarà amb la presència del director del Memorial Democràtic de Catalunya, Jordi Font.