Aquest novembre, Can Trona es tenyeix de lila amb un cicle d’activitats relacionades amb l’apoderament femení

Un any més, Can Trona dedica el mes de novembre a treballar l’apoderament femení amb diverses propostes adaptades a tots els gustos i nivells. Interessarà tant a persones que vulguin aprofundir en el tema, des d’un punt de vista més acadèmic, com també a qui tingui ganes d’assistir a activitats culturals, lúdiques i divulgatives.

Al llarg de tot el mes, l’equipament disposarà de l’exposició: Dones il·lustres, dones il·lustrades.  Una iniciativa de deu il·lustradores professionals que retraten, seguint cadascuna el seu propi estil, deu dones referents per les aportacions que han fet en coneixements, reivindicacions o lluites socials i que, malgrat els intents de fer-les invisibles, han estat pioneres en el seu camp. Es podrà visitar de forma lliure i gratuïta dins l’horari de l’equipament, a partir del dia 3 de novembre. 

Aquella mateixa setmana, el dissabte 5 de novembre, tindrà lloc una jornada de formació, amb xerrades, taules rodones i tallers, titulada: “Per a la igualtat de gènere i la superació del sexisme al segle XXI als centres educatius de Catalunya: què hi podem fer?  Gràcies al conveni que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas té amb la Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG gaudirem de les ponències d’experts de primer nivell. Podeu consultar el programa detallat a www.cantrona.cat

Seguidament, el 12 de novembre a les 20 h, els usuaris del Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas podran gaudir d’una obra de teatre de petit format de la Cia. Anna Roca titulada “Històries íntimes de dones”. Es tracta d’un espectacle on, a través de contes de Joan Barril, adaptats per la mateixa artista, les dones se sinceren. La proposta va acompanyada amb música en directe. Narració i instruments es fusionen i ens conviden a visitar aquesta escala amb cada una d’aquestes històries. Durada: 40 minuts. 

El següent cap de setmana, 19 de novembre a les 17 h tindrà lloc un cine-fòrum per a reflexionar també sobre la situació de les dones en altres països, i aprendre sobre els seus moviments d’alliberament. Visualitzarem el film: L’estació de les dones, que narra el viatge que emprenen quatre dones d’un poblat rural de Gujarat, una terra remota de paisatges espectaculars al nord-oest de l’Índia, fugint dels valors patriarcals que els volen imposar les seves famílies. En acabar, hi haurà una taula rodona amb Rafel Tresserras, Wanda Lozada i Numidia el Ouariachi per tal de debatre i reflexionar sobre la pel·lícula Aquest acte està organitzat amb el Consorci d’Acció Social i la Mostra de Cinema Espiritual. 

Finalment, i com a cirereta del pastís d’aquest cicle, el dia 25 de novembre es podrà gaudir d’un concert de la cantautora balear Mar Grimalt, guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània 2021, que es presenta al Circuit Folc amb el seu primer disc, Espurnes i coralls. Un treball fruit de la reflexió introspectiva que l’artista ha fet durant el darrer any juntament amb la companyia de Joana Gomila i Ada Elionor. Les seves melodies càlides i la seva veu embolcalladora no us deixaran indiferents. El concert es farà amb el sistema de taquilla inversa i serà gratuït per les membres de les Mum’s i totes aquelles dones que formin part d’alguna entitat que treballi per la igualtat de gènere i l’apoderament femení. Reserves per assegurar l’aforament a www.cantrona.cat.