El Centre per a la Sostenibilitat Territorial i Can Trona coorganitzen l’exposició ‘El Gurn, aigua i amfibis’ que reflexiona sobre la biodiversitat i fragilitat d’aquest riu afluent del Fluvià. Format per la unió de les les rieres de Collfred i de Sallent (que neixen a les serres de Santa Magdalena de Cambrils i del Puigsacalm), travessa Sant Privat i el Mallol i acaba el seu recorregut a tocar del veïnat Cirera. L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 22 d’octubre a les 6 de la tarda a Can Trona.
L’exposició “Aigua i amfibis al Gurn: biodiversitat i fragilitat”, és la culminació d’un projecte d’educació i sensibilització de llarg abast, que ha tingut lloc al llarg de tot l’any 2021, per a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat de la Vall d’en Bas.
El projecte va començar amb un conjunt de tallers i sortides en les quals van participar els alumnes de l’escola La Bòbila i l’escola Verntallat, així com els/les membres de les Associacions de Veïns i Veïnes de Sant Privat, el Veïnat Nou, Les Olletes, Veïnat Cirera i Verntallat. I ara, amb la inauguració de l’exposició, es vol fer una mica de balanç de tot el que la població va poder viure amb aquesta experiència.
L’acte tindrà lloc divendres 22 d’octubre a les 18h a Can Trona- Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, i vol servir per a conscienciar a la població del fet que els rius són clau en la sostenibilitat de la vida: si els rius canvien o s’alteren també hi haurà una modificació important en els béns i serveis que ens proporcionen. A més, els visitants també aprendran que el riu Gurn, catalogat dins la Xarxa Natura 2000, defineix una zona amb uns ecosistemes aquàtics continentals molt rics i alhora molt fràgils i per això, és important que com a societat el coneguem i fem el possible per preservar-lo.
El projecte ha estat desenvolupat pel CST i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i la col•laboració de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.
No cal inscripció prèvia. Acte gratuït.