Inauguració d’exposició de l’escola Verntallat a Can Trona

Per segon any, les escoles Verntallat i Bòbila s’endinsen al Gurn. Aquesta vegada per a reflexionar sobre les pressions que viu el riu i el seu entorn.  L’alumnat ha analitzat els reptes i oportunitats que es presenten per a cuidar i preservar l’entorn, coordinats per la Mireia Jiménez del Centre de Sostenibilitat Territorial i l’artista i il·lustradora Marina del Bas. 

Aquest projecte, que l’alumnat ha realitzat el llarg de tot l’any,  barreja elements de sostenibilitat, natura i art. Cada participant ha realitzat un quadern de camp investigant les pressions humanes i els perills que pateix el riu. A més, de forma conjunta, els grups classe han elaborat uns mòbils artístics per penjar al sostre. Aquests mòbils serveixen per exposar les diferents espècies de plantes, amfibis i insectes que han detectat i pogut conèixer a través de les sortides que han realitzat a la zona del Gurn.

La culimnació d’aquest projecte és l’exposició que avui, 14 de setembre a les 18.30h, serà inaugurada a Can Trona- Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.

El que trobareu els visitants en aquesta mostra titulada “Gurn, biodiversitat i fragilitat” és una barreja entre els treballs plàstics i d’investigació realitzats pels escolars, així com també un seguit de plafons més tècnics elaborats des del Centre de Sostenibilitat Territorial per a explicar de manera més científica el que s’ha treballat, entre altres sorpreses que explicarem aquest vespre. 

L’exposició estarà tot el trimestre oberta al públic fins a les Festes de Nadal. L’horari permanent d’obertura per a fer una visita lliure és els divendres de 16h a 19h els dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 19h i els diumenges de 10h a 14h. Entre setmana només s’obra amb reserva prèvia i per grups.

Des de Can Trona i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas estem molt contents d’aquesta col·laboració que s’ha pogut realitzar gràcies a una subvenció aconseguida pel mateix consistori i que ja fa dos anys que es pot gaudir, cojuntament amb l’Escola.

Us deixem amb algunes fotos del muntatge: