La 29a Vila Gegantera de les Comarques Gironines, el 15 i 16 d’abril a la Vall d’en Bas

Presentació del cartell de la 29a Vila Gegantera de les Comarques Gironines a la Vall d'en Bas.

Consulta el programa de la 29a Vila Gegantera de les Comarques Gironines, que se celebrarà el 15 i 16 d’abril a la Vall d’en Bas.

El passat mes de gener, la Vall d’en Bas va ser proclamada Vila Gegantera de les Comarques Gironines i aquest cap de setmana, 15 i 16 d’abril, se celebrarà la 29 Vila Gegantera a la Vall d’en Bas, que comptarà amb un munt d’activitats.

El programa de la 29a Vila Gegantera s’ha dividit en quatre parts. Cada part està destinada a unes figures de la faràndula i es farà a un poble. Així doncs, els Hostalets d’en Bas serà el poble que aculli les activitats dels cabeçuts; el Mallol, les dels capgrossos i gegantons; Joanetes, les de les bèsties de foc i, finalment, els gegants i gegantesses es trobaran diumenge a Sant Esteve d’en Bas.

A continuació, us presentem el programa detallat:

DISSABTE 15 D’ABRIL

Matí

10 h- Local Social dels Hostalets: Taller de cabeçuts, a càrrec de les Mum’s d’en Bas. Preu: 3 euros per infant. Inscripció prèvia a cultura@vallbas.cat abans de l’11 d’abril. Places limitades

11 h- Església dels Hostalets: Xerrada “La Faràndula de la Vall d’en Bas: dels orígens fins a l’actualitat”, a càrrec d’Àlvar Borrel. L’activitat comptarà amb una cloenda musical de Laura Plasència i Josep Garcia.

Tot seguit, vermut popular a càrrec de la Comissió de Festes dels Hostalets a la plaça de l’Església

12.30 h- Carrers dels Hostalets d’en Bas: Cercavila amb els cabeçuts elaborats pels infants al taller del matí, acompanyats per en Carpins i la Marieta, l’avi Tayant i els Tamboketes.

Tarda

16 h- Plaça Major del Mallol: Plantada de capgrossos i gegantons de les Comarques Gironines

17 h- Des del Mallol fins a les Olletes: Cercavila de capgrossos i gegantons, acompanyats per la Bruixa Estruga Maigarda i el Gat Nicolau, en Menjalletres i en Verntallat, la gegantessa Beatriu de Milany i la resta de la faràndula de la Vall d’en Bas.

Vespre

20 h– Joanetes: Plantada de bèsties, bèsties de foc i diables de les Comarques Gironines.

21 h- Joanetes: Inici del Correfoc a càrrec de les colles participants. Recorregut: des de la plaça fins al parc

22 h- Local Social de Joanetes: Sopar de germanor.

 

DIUMENGE 16 D’ABRIL

Matí

9 h- Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas: Plantada de gegants i esmorzar per a les colles geganteres de les Comarques Gironines.

10.30 h- Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas: Inauguració del monument de la Vila Gegantera de la Vall d’en Bas, 2023

11 h- Sant Esteve d’en Bas: Inici de la gran cercavila pels carrers del poble fins al carrer Ample.

13 h- Carrer Ample de Sant Esteve d’en Bas: Ball de la Vila Gegantera a càrrec dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot

14 h- Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas: Dinar popular per a les colles participants, a càrrec d’arrossades Lupi. Cal pagar en efectiu al mateix moment.

16 h- Parc de l’Estació de Sant Esteve d’en Bas: Concert, a càrrec de Maigarda Folk amb balls, dandes i contradanses populars. Gratuït.

Organitzat per: Gegants i Faràndula de Sant Esteve d’en Bas, Comissió de Festes dels Hostalets, Associació de Veïns de Joanetes, Comissió de Festes de Puigpardines, Comissió de Festes de Sant Privat, Associació de Veïns de les Olletes i Associació de Veïns de la Pinya. 

Amb la col·laboració de: Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines, Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Garrotxa, Can Trona, La Vall Educa i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Programa 29a Vila Gegantera de les Comarques Gironines a la Vall d'en Bas