La consellera Jordà presenta a Can Trona el full de ruta de l’Agència Catalana de la Natura

Aquesta setmana Can Trona – Centre de Cultura i Natura de La Vall d’en Bas ha acollit la presentació del full de ruta de l’Agència Catalana de la Natura. La tria de les instal·lacions representa, per un costat, la necessitat d’implicar a tot el territori en el projecte i, d’un altre, que possiblement Can Trona es convertirà en una de les seus.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha anunciat l’inici del procés de creació de l’Agència, acompanyada per la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur.

Jordà ha explicat que “per primera vegada, aglutinem la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l’estudi del medi natural de Catalunya, tant en l’àmbit continental com marí”. En aquest sentit, també ha afegit que “volem una Agència innovadora, de màxims, que enfoqui la conservació de la biodiversitat des d’una visió integradora que afecti el conjunt de la societat i del nostre territori, i alhora la volem territorialitzada, arrelada al seu objecte, que sigui capaç de donar respostes àgils a les necessitats de biodiversitat i gestió sostenible del territori”.

La consellera ha volgut destacar en tot moment l’importància d’involucrar des dels inicis del procés al món local, les entitats i la ciutadania per aconseguir l’objectiu de la creació de l’Agència de la Natura de Catalunya durant l’any 2024.