La mostra gastronòmica de plantes silvestres i tallers a punt d’esgotar places – TREMENTINAIRES, REMEIERES I DONES RURALS

La jornada TREMENTINAIRES, REMEIERES I DONES RURALS, organitzat des de Can Trona, triomfa. Bona prova és que part de les activitats que estaven al cartell ja han exhaurit les places. Aquest és el cas del taller de cremes i ungüents de la Júlia Yuste i la Sortida Etnobotànica guiada per l’Ester Sala

Si encara no t’has apuntat, tenim bones notícies! Encara queden algunes opcions amb disponibilitat i que us detallem a continuació:

Mostra gastronòmica organitzada des del Col·lectiu Eixarcol·lant i l’empresa Aromes al Bosc. Una activitat ben completa on, a més de compartir una bona estona entre totes les persones assistents, es podran descobrir nous sabors a través de noves espècies i varietats de plantes que han quedat en desús i que seria bo que es tornessin a cultivar, comercialitzar i consumir. Una oportunitat per conèixer productes autòctons que, a més de sorprendre dins el món gastronòmic, són un pas més cap a l’alimentació sostenible.

Un altre taller molt recomanat és el d’aprendre a fer un coixí terapèutic d’espígol i blat amb la Laura Serrano i la Janina Mayà. Un recurs natural per tenir a casa, o bé per fer un detall original a alguna persona.

També hi ha a demostració en directe d’una destil·lació de plantes amb l’Òria Vertedor.

Per totes aquelles persones amants de la literatura, en aquestes jornades també podreu descobrir obres noves i originals. Et convidem a la presentació del llibre “Dones al Marge” de la Ivet Eroles i el conte “Maria, la Trementinaire” de la Dolors Salvador.

Un programa ample i variat que té com a objectius recuperar un patrimoni immaterial del món rural molt important que són els sabers tradicionals de les dones que utilitzaven les plantes que creixien i es cultivaven a prop dels masos per a fer remeis, per a cuinar o bé per a expressar-se de forma artística.

S’ha volgut que la jornada sigui apte per totes els públics. Per això hi ha uns actes més acadèmics i d’altres més lúdics. Es tracta que tothom s’hi pugui apropar. Per això també s’ha programat un espectacle familiar: “El carro de les tremetinaires” de la Cia Carro de Somnis, pel qual queden ja les últimes places per omplir!


Un espectacle teatral de petit format que gira entorn de les plantes remeieres i de les llegendes que envolten el món màgic de les plantes. És un homenatge a la història de les dones de muntanya que viatjaven pel món i a la recuperació dels sabers populars de les plantes medicinals.

Per totes les activitats cal inscripció prèvia a www.cantrona.cat

A la Vall us hi esperem!