La Vall d’en Bas commemorarà el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació

El dilluns 5 de febrer Can Trona serà un espai de reflexió i sensibilització sobre la política, l’educació i l’exili, amb la inauguració d’una exposició i una taula rodona.

A les sis de la tarda, inaugurarem l’exposició del pedagog i professor Salomó Marquès «De la república a l’exili: els camins de les mestres». Marquès ens presentarà una recerca pròpia que ha dut a terme a la Biblioteca de la Universitat de Girona i que explica les conseqüències de la repressió franquista per al col·lectiu de mestres.

A dos quarts de set, la comunicadora Mònica Font moderarà la taula rodona «La política i l’educació; el gran binomi» en què participaran professionals de l’educació com Lluís Amat (alcalde de la Vall d’en Bas i mestre en excedència), Cristina Capó (alcaldessa de Santa Pau i mestra a l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot), Gerard Masdeu (professor a l’Escola Cor de Maria i membre del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa) i Salomó Marquès (pedagog i professor de la UdG).

El Dia Nacional de l’Exili i la Deportació es commemora cada 5 de febrer des del 2017 per generar consciència crítica sobre l’exili i recordar el desplaçament forçós de milers de civils i representants republicans davant de l’ofensiva franquista.