Col·la·bas

Què és Col·la·bas?

Col·la·bas és la forma en què s’organitza la col·laboració ciutadana a la Vall d’en Bas: a través d’una borsa. La borsa de col·laboració ciutadana té com a finalitat reconèixer els ciutadans que, a títol particular, decideixen implicar-se i participar en la realització de projectes o campanyes puntuals que mobilitzen les persones per una causa concreta, ja siguin iniciatives sorgides des del mateix ajuntament com d’altres que puguin ser impulsades des del món associatiu del municipi, i a les quals l’ajuntament dona suport.


Si m’apunto a ser col·laborador/a de Col·la·bas, què hauré de fer?

Hauràs de participar d’una forma acotada en el temps, en poques hores o dies, en una activitat que pot ser de qualsevol índole: social, esportiva, cultural, convivencial, cívica, etc. Per exemple, podràs participar…

  • Escrivint notícies o articles a les publicacions municipals.
  • Portant a terme una campanya informativa a la vall per fomentar la recollida selectiva.
  • Informant puntualment per evitar defecacions de gossos als carrers.
  • Recollint la brossa de les lleres dels rius i els marges de la carretera, en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus.
  • Donant suport en la celebració d’algun acte esportiu o cultural (repartint xocolata desfeta, recollint entrades, orientant els cotxes per aparcar…)
  • Acompanyant els nens i nenes en bicicleta a l’escola, en el marc de la Setmana per la mobilitat sostenible.
  • Realitzant algun programa a BasRàdio.
  • Fent alguna actuació d’embelliment de l’espai públic amb els col·lectius de gent jove o gent gran.
  • Col·laborant en qualsevol altra actuació que pugui sorgir.

Només participaràs en les activitats que tu triïs i que tinguis ganes de fer!


Què haig de fer per apuntar-me?

Si vols col·laborar en les actuacions que es vagin programant des de l’Ajuntament, i que necessitin suport ciutadà, pots clicar aquí o pots dirigir-te a les oficines municipals, que et faran omplir el formulari d’inscripció.


Ja m’he apuntat. I ara què?

L’Ajuntament es posarà en contacte amb tu quan hi hagi algun acte que necessiti el teu suport. El dia que col·laboris, rebràs material que t’identificarà com a membre de Col·la·bas i tindràs una assegurança de responsabilitat civil.


Més informació