Residus

RECOLLIDA GENERAL

Des de setembre de 2020, el SIGMA ha posat en marxa una nova programació del servei de recollida de residus. Al calendari adjunt hi podreu trobar tots els detalls. La recollida està dividida en zona nucli, formada per Sant Esteve d’en Bas, el Mallol, Sant Privat d’en Bas (zona ca la Carmelita), zona del Verntallat i la urbanització de les Olletes; i zona disseminada, formada per la resta de pobles de la Vall.

UBICACIÓ DELS CONTENIDORS

A finals d’any es van dur a terme els canvis en les ubicacions dels contenidors que estaven previstos. Aquestes ubicacions s’han definit tenint en compte les necessitats generals dels veïnats, i essent molt conscients que la dispersió del municipi pot dificultar l’accés immediat a un punt de contenidors. Aquestes ubicacions no són inamovibles i poden redefinir-se si sorgeixen propostes alternatives més idònies a la realitat municipal. A continuació podeu trobar la llista amb les ubicacions actuals dels grups de contenidors complerts i els grups de proximitat.

RECOLLIDA DE MATERIALS VOLUMINOSOS

La recollida de voluminosos es segueix fent tots els divendres (excepte festius). Recordeu que cal trucar prèviament a l’Ajuntament per comunicar-ho (972 69 02 25) i deixar-la el dijous a la nit, per la seva retirada, al costat del contenidor més proper de casa. Es tracta d’un servei gratuït destinat al tractament puntual d’objectes gran format.

DEIXALLERIA MÒBIL

Es tracta d’un servei comarcal gratuït que consisteix en un camió que s’instal·la periòdicament als municipis. Allà hi podeu dipositar residus que no es poden abocar a cap contenidor, com ara: ordinadors, petits electrodomèstics, tòners, fluorescents, piles, olis etc. Són objectes molt contaminants que necessiten un tractament especial. 

deixelleria

Recordeu que:

  • Totes les deixalles s’han de dipositar dins els contenidors corresponents. No deixeu materials a fora.
  • No es poden dipositar a la Deixalleria Mòbil deixalles procedents d’activitats econòmiques, comerços, indústries, tallers, etc.
  • No es poden deixar mobles vells i trastos voluminosos. Per aquest motiu, posem a la vostra disposició un servei gratuït setmanal. Només cal trucar a l’Ajuntament.

RECOLLIDA DE ROBA

A la Vall també disposem de contenidors especials per a la roba, son els de color taronja i hi podeu dipositar els residus tèxtils ja siguin roba de vestir, roba de la llar o complements (sabates, bolsos, cinturons…). Aquests els trobareu a l’àrea de reciclatge completa de les Olletes i a la de la Cooperativa Verntallat. Així com al carrer Piscina, 7 de Sant Esteve d’en Bas.

RESTES VEGETALS

Les restes vegetals també tenen el seu espai. A Sant Esteve d’en Bas disposeu de la zona de compostatge vegetal, on podeu dipositar les restes vegetals sense bossa i separades segons si es tracta de restes petites (herba o fulles) o restes més grans i llenyoses (branques). Les cendres no es poden dipositar juntament amb les restes vegetals, el seu lloc és el contenidor verd, el de resta. Sobretot penseu a llençar-les un cop siguin fredes per evitar accidents.  També hi trobareu un compartiment de compost, del qual en podeu agafar el que necessiteu sempre per al vostre ús particular. L’abocament per part de professionals no està permès.

Als diferents pobles (Verntallat, Les Olletes, Sant Privat, Can Trona, Joanetes i els Hostalets) també hi trobareu contenidors de restes vegetals. Hi podeu dipositar les restes de poda i tall de gespa sempre sense bossa. La recollida d’aquests contenidors es fa cada divendres (excepte festius).

Recordar-vos que és tasca de tots mantenir les àrees de recollida endreçades i netes. És molt senzill, al municipi disposem de cinc tipus de contenidors, que els podeu trobar en les diferents àrees de recollida.

Sobretot no deixeu bosses d’escombraries ni altres deixalles fora dels contenidors i plegueu el cartró abans de llençar-lo al contenidor (per aprofitar-ne bé l’espai). 

Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb l’Ajuntament trucant al 972 69 02 25; i si detecteu actituds incíviques podeu notificar-ho al correu mediambient@vallbas.cat.

Jo també actuo pel clima i tu? Cuidem la Vall!