Nou cicle de tallers botànics a Can Trona

Com ja és tradició a La Vall torna per primavera el cicle etnobotànic organitzat des de Can Trona. Aquest any hi figuren 3 activitats que no us podeu perdre!

Si l’any passat vam aprendre a fer ratafia… aquest també podreu fer xampanyet!

La primera activitat serà una sortida per a conèixer diferents tipus de plantes silvestres, els seus usos i possibles aplicacions. La sortida anirà a càrrec d’Ester Sala, farmacèutica i experta en botànica. Tindrà lloc aquest proper diumenge 8 de maig a les 10.30. El punt de trobada serà  l’Aparcament de Can Trona on es faran cotxes per anar cap a Joanetes on es començarà la sortida. Preu: 3 euros per persona. 

La segona activitat anirà de la mà de l’experta en plantes remeieres de la Vall d’en Bas, Eva Rosich, que ens explicarà els trucs per elaborar un bon xampanyet de saüc. El taller constarà de dues parts. Primer, s’anirà a recol·lectar les flors de saüc en una zona propera a Can Trona. Seguidament, es tornarà  a l’interior de Can Trona per tal de començar l’elaboració. Cada participant haurà de dur un pot o ampolla de vidre amb capacitat per 3 litres.  La trobada serà  el dia 21 de maig a les 10h a l’Aula Pedagògica de Can Trona. Preu: 8 euros. 

Per últim, la darrera activitat serà un taller per aprendre a fer la nostra pròpia Farmaciola Natural a càrrec de la Júlia Yuste, del projecte ‘La recol·lectora”. En aquest taller s’elaboraran diferents preparats medicinals amb plantes: oli de cop, ungüent de calèndula i tintures.  Tindrà lloc el dissabte 11 de maig de 10.30h a 13h a  l’Aula Pedagògica de Can Trona.  Preu: 15 euros per persona. 

Trobareu les indicacions per a fer la inscripció i comprar la vostra entrada a www.cantrona.cat ja que per a venir els tallers ´és necessari fer inscripció previa.