Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas

Què és una Comunitat Energètica?

Les comunitats energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a l’àmbit local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas?

La CE de Sant Esteve d’en Bas consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de l’Ajuntament, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de la Vall d’en Bas.

A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas?

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació fotovoltaica desplegada en diversos equipaments municipals.

L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.

Aquells ciutadans seleccionats abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica.

Com puc formar part de la CE de Sant Esteve d’en Bas?

  1. Presenta la sol·licitud per a participar de la CE de Sant Esteve d’en Bas, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
  2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE de Sant Esteve d’en Bas.
  3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació fotovoltaica municipal als ciutadans participants.
  4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!

Per què formar part de la CE de Sant Esteve d’en Bas?

Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.

  • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot!
  • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a la Vall d’en Bas, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.

 

Més informació al següent vídeo. Clica a la imatge!