Pioners en transport a demanda elèctric

La Vall d’en Bas estrena el primer autobús de transport a demanda 100% elèctric de Catalunya i de l’estat espanyol!

El Departament de Territori de la Generalitat, TEISA i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas han arribat a un acord per posar en funcionament un autobús 100% elèctric que s’utilitzarà pel transport a demanda Clic.cat de la Garrotxa, que connecta Olot, Riudaura, les Preses i la Vall d’en Bas.

Aquest serà el primer vehicle totalment elèctric de transport a demanda de Catalunya i també de l’estat espanyol. La posada en marxa de l’autobús és una iniciativa pionera a Catalunya que respon a la voluntat de fer arribar el transport públic arreu del territori.

A la presentació del nou autobús a Can Trona han assistit el conseller de Territori, Juli Fernández; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori; el director-gerent de TEISA, Àlex Gilabert, el president del Consell Comarcal, Santi Reixach i l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat. Abans de començar la presentació, el conseller ha signat el llibre d’honor de la Vall d’en Bas al costat de l’alcalde.

Durant la presentació, l’alcalde Lluís Amat ha destacat que “és molt significatiu que s’hagi estrenat en un entorn rural i no urbà” i també que “és una aposta ferma per anar cap a una mobilitat sostenible“. Per la seva banda, el conseller de Territori ha assenyalat que “el transport a demanda redueix els quilòmetres i les emissions”, fent que sigui un mitjà de transport més net

El nou autobús té una autonomia de 200 quilòmetres i disposa de 21places. TEISA carregarà l’autobús durant la nit a les cotxeres de les Mates d’Olot. El servei seguirà funcionant a través del Clic.catL’any passat, el servei va transportar un total de 6.382 persones, amb una mitjana de 24 persones al dia.