Tasta la Vall 2024

Torna la cita gastronòmica més esperada a la Vall d’en Bas! Un any més, la passejada “Tasta la Vall” ens convida a gaudir d’una jornada a l’aire lliure, plena de gastronomia local i visites a finques rurals. 

Aquesta caminada, que tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre, posa en valor el sector primari de la Vall d’en Bas, destacant la importància dels productes locals de proximitat i el compromís dels productors amb l’agricultura sostenible i la ramaderia i agricultura ecològiques.

 

Amb un recorregut de 8 km i 150 metres de desnivell, els participants tindran l’oportunitat de visitar algunes de les finques agrícoles i ramaderes i restaurants del poble de Joanetes. Així mateix, durant la ruta es donaran a conèixer de primera mà els processos i l’esforç que, cada dia, fan agricultors i ramaders per a elaborar aliments de qualitat. 

Els tastos  que tindran lloc al llarg d’aquesta passejada gastronòmica inclouran productes com: mel, carn ecològica, formatge i verdures de temporada, entre d’altres, elaborats per projectes que treballen amb passió per conservar el patrimoni agrícola i ramader de la zona. Entre els espais que es visitaran, hi trobem:

  • Ramaderia extensiva ecològica Mas Grabolosa, on es practica una ramaderia ecològica. En aquesta ocasió, aquesta explotació col•labora amb el Restaurant Fonda Barris, que elaborarà una tapa feta amb el seu xai, marinat amb albergínia blanca.
  • Mel Puigsacalm, produïda per un petit apicultor de la zona de manera artesanal. Ens deixarà tastar mel i bresca.
  • Granja de vaques del Ferrés, dedicada a la producció de carn de vedella de qualitat. Col•laborarà amb el Bar Can Pau per a oferir un tast del seu producte.
  • Mas la Coromina, granja visitable dedicada a la producció làctia ecològica.  Oferirà una tapa del seu formatge amb Melmelada de Mas Rubió. 
  • Menja’m – Serrat Agrocuina, un projecte d’agricultura compromès amb la biodiversitat, el qual compta amb una cuina que posa en valor els productes locals en cada plat. Ens deixarà provar les seves patates farcides de carn i verdures.

Aquesta activitat no només és una passejada entre paisatges espectaculars, sinó també un viatge al cor del sector primari de la Vall d’en Bas, on cada productor és peça clau per a la sostenibilitat de l’economia local i la preservació del territori.

Les inscripcions es poden fer a cantrona.koobin.cat. El preu és de 15 € per adults i 8 € per infants.

Es recomana portar
bon calçat, aigua i, si veniu amb gos, que estigui lligat per respecte al bestiar de les finques. Aquesta és una jornada per gaudir, respectant l’entorn natural i els valors que fan possible el producte local i de proximitat. La sortida es durà a terme des de l’Aparcament de Can Trona-Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas a partir de les 9 h del matí de forma esglaonada.

No perdeu l’oportunitat de participar en aquesta experiència única que posa en relleu el valor del producte local i el compromís amb el territori.

La ruta escollida ha estat escollida i marcada amb la col•laboració del GECA.

Organitza: Grup Motor Alimentem la Vall amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, el Geca, la Diputació de Girona i el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico