Destinació de Natura i Turisme en Família

Des del març del 2017 la Vall d’en Bas, juntament amb Les Preses, està certificada com a Destinació de Natura i Turisme en Família. Aquest certificat l’atorga l’Agència Catalana de Turisme i en formen part 26 establiments i empreses del territori.

Natura i muntanya en família és un segell d’especialització que s’atorga a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. És un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront del client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.