XXII dia de la Dalla dels Hostalets d’en Bas

Torna el Dia de la Dalla dels Hostalets d’en Bas i celebra la seva 22a edició amb més força i ganes que mai després de dos anys marcats per la pandèmia.

Una festa que té com a principal objectiu commemorar els sistemes de cega tradicional i fer un homenatge a les tècniques, eines i oficis vinculats al món rural.

Com ja és costum, el tret de sortida d’aquesta jornada és l’esmorzar popular a les nou del mati. Al mateix moment també es podran fer les inscripcions al concurs de Dalla, que es tancaran poc abans del començament de la competició, i visitar la Fira Artesana amb productes de la terra que, aquest any, amplia el nombre de parades.

Al matí també es faran activitats familiars com gaudir dels jocs tradicionals i fets a mà de la companyia Guixot de 8, la primera companya catalana (i de les primeres d’Europa)  que converteix el joc en un espectacle de carrer.

A les 11h al Local Social dels Hostalets, es durà un terme un taller entorn de l’espígol, s’explicaran les propietats de la planta i es farà una elaboració a càrrec de Janina Mayà. 

Seguidament, a les 12h es farà una xerrada titulada “‘Eines de mànec en les feines de pagès”, que anirà a càrrec d’en Cinto Torrents, antropòleg, professor de la Universitat de Vic i, sobretot, un dels impulsors de la Xarxa de Patrimoni Rural de l’Ecomuseu del Blat, un projecte centrat en la recuperació, l’estudi i la divulgació de la cultura dels pagesos de la Plana de Vic, amb l’objectiu de reivindicar el ric patrimoni dels territoris agrícoles.

Per acabar la jornada, a les 13h hi haurà una actuació de l’Esbart Marboleny i, seguidament, un dinar popular que s’acabarà amb l’entrega de premis del concurs de dalla, sobretaula i danses populars i participatives a la tarda. 

La majoria d’activitats són gratuïtes, l’únic que es paga és per participar al concurs, l’esmorzar i el dinar. Pel que fa a les activitats de pagament, des de l’organització s’han preparat uns packs per tal de fer preus populars:

  • Dallar: 5 euros
  • Esmorzar: 8 euros
  • Dinar: 15 euros
  • Esmorzar i dallar: 10 euros
  • Esmorzar, dallar i dinar: 20 euros
  • Esmorzar i dinar: 20 euros

La Comissió de Festes dels Hostalets agrairà a tothom que vulgui assistir que ompli aquest formulari per poder tenir una mínima previsió de l’assistència: https://forms.gle/EZbpzsknth7eiB5cA

El pagament es farà en el mateix moment d’arribar a la Fira a la paradeta que tindrà la Comissió.