Arriba la T-Jove a la Vall d’en Bas

Ja és una realitat: arriba la T-Jove a la Vall d’en Bas. Aquesta setmana, s’ha anunciat la integració del sistema tarifari integrat de l’ATM Girona (Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Girona) a la comarca de la Garrotxa, amb l’entrada en vigor de nous títols de transport per la província de Girona. Aquest sistema sorgeix amb l’objectiu d’incentivar la mobilitat amb transport públic i augmentar-ne l’ús. A continuació, us ampliem la informació del sistema tarifari integrat de l’ATM Girona.

Zones de mobilitat

El sistema tarifari integra 50 municipis de la província de Girona dividits en 8 zones. Tanmateix, aquesta està dividida en diverses zones. La Vall d’en Bas forma part de la zona 4, que també inclou Olot i la majoria dels pobles de la Garrotxa. Els més destacats fora d’aquesta zona són: Girona (zona 1), Banyoles (zona 3), aeroport Girona-Costa Brava (zona 6). Zones ATM Girona

Abans de viatjar, comprova al mapa la ubicació del municipi d’origen i el municipi de destinació i compta el nombre de zones que travesses en fer el desplaçament. Has d’adquirir el títol d’acord amb el nombre de zones per on vulguis transitar. En el cas que el nombre de zones per les quals s’ha de transitar és superior a tres, la tarifa no superarà la que correspongui a tres zones.

Tu tries el teu títol

El sistema tarifari integrat de l’àrea de Girona presenta cinc títols de transport pensats per cada tipus de viatger: 

  • T-MES: títol unipersonal amb viatges il·limitats durant trenta dies. És el teu títol si viatges molt sovint en transport públic.
  • T-50/30: títol unipersonal amb 50 viatges durant 30 diesÉs el teu títol si viatges sovint amb transport públic.
  • T-10/30: títol unipersonal amb 10 viatges durant 30 diesÉs el teu títol si viatges poc en transport públic.
  • T-10: títol multipersonal amb 10 viatges i vàlid fins al canvi de tarifa. És el teu títol si viatges esporàdicament amb transport públic o si viatges acompanyat
  • T-JOVE: títol unipersonal amb viatges il·limitats per a qualsevol zona integrada durant 90 dies. Només vàlid per a persones d’entre 4 i 30 anys

Aquests títols mantenen un període de durada fins a l’últim dia de febrer de l’any següent al canvi de tarifa.

Tu tries la teva tarifa

Les tarifes dels títols de transport varien en funció del títol i de les zones. La T-Jove és l’únic títol que només és de 3 zones i té un preu de 94 €. Us detallem tots els preus en la imatge següent:

Tarifes ATM Girona 2023

El cost d’adquisició de les targetes és diferent entre les anònimes (2,50 €) i les personalitzades (3,50 €). Tots els títols de transport són personalitzables, excepte la T-Jove. Podeu sol·licitar les targetes de transport al web de l’ATM Girona.

Arriba la T-Jove a la Vall d'en Bas