Comença l’Espai Formatiu per a Famílies i Mestres 2023

L’espai està promogut per la Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG – Can Trona i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

 

El proper 27 de gener és el dia escollit per donar el tret de sortida a l’Espai Formatiu per a famílies i mestres de la Vall d’en Bas d’aquest 2023.

Aquest espai promogut des de la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona (UdG) – Can Trona i Ajuntament de La Vall d’en Bas és un punt de trobada entre la comunitat educativa, famílies, joves.. i totes aquelles persones que vulguin parlar de qüestions educatives, socials i vitals. Aquesta voluntat es tradueix en la programació de diferents sessions sobre temàtiques concretes que, prèviament, s’han escollit conjuntament amb la comunitat educativa de La Vall d’en Bas. Aquest any, ens trobarem en cinc dates:

La primera sessió serà una presentació i xerrada del llibre “Mares i Pares i influencers” amb les seves autores, Eva Bach i  Montse Jiménez.

 

 

La segona activitat serà el dia 17 de febrer i parlarem de la salut mental d’infants i joves i com els podem ajudar des de l’escola, el municipi, la família… Aquesta sessió la dinamitzarà la psicòloga i psicopedagoga Anna Rigat.

Al 24 març es farà una taula rodona amb diferents professionals de l’àmbit, sobre la importància d’entendre i concebre els menjadors escolars com un espai educatiu de primer ordre.

Després de Sant Jordi, el dia 28 d’abril, es realitzarà el monogràfic; Joves: “fracàs” i “oportunitats” en el procés educatiu amb les intervencions de Sheila Gónzalez, sociòloga i professora de la UB, i Àngel Serrat, educador social i director de l’Escola de Noves Oportunitats Noima. A més a més, comptarem amb la participació dels i les joves dels Programes de Formació i Inserció Laboral de la Garrotxa.

Per tancar aquest Espai Formatiu per a famílies i mestres, es realitzarà una matinal educativa dedicada exclusivament a la pedagogia Pikler. Aquesta activitat es farà el dia 27 de maig de les 09:00h a les 13:00h.

 

 

Totes les activitats es faran a Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, a les 19h (excepte la matinal educativa que es farà al matí) i està previst que acabin, com a molt tard, a les 20.30h.

Les xerrades es podran seguir per streaming i per qüestions de previsió d’aforament, es preferible que la gent interessada ompli el formulari d’inscripció. No és obligatori, però ajudarà a organitzar millor les sessions.

Podeu omplir aquest formulari.