La Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas entra en funcionament

Després de mesos treballant intensament, la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas ja és una realitat. Des de l’1 de setembre, la Comunitat Energètica ja es troba en ple funcionament i els membres de la CE ja estan beneficiant-se de l’energia generada per les plaques solars instal·lades al sostre del pavelló de Sant Esteve d’en Bas

La Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas serà la primera de la comarca de la Garrotxa i de les primeres que es posen en marxa a Catalunya i a l’estat Espanyol. 

En el dia d’ahir es va dur a terme una reunió constitutiva de la Comunitat Energètica de Sant Esteve amb les veïnes i veïns que en formen part. A més, es va presentar l’app Sentinel, que serveix perquè cada membre de la CE pugui veure quin consum té a casa seva i quina part està satisfeta a través de la producció solar fotovoltaica del pavelló.  

A partir d’ara, l’Ajuntament anirà fent un seguiment per veure quins beneficis energètics i econòmics comporta la CE. Durant el pròxim any 2024, es pretén posar en marxa una altra CE a l’escola Verntallat, amb l’objectiu de satisfer la demanda energètica elèctrica de l’escola i també de la CE del veïnat de Verntallat. També, durant el curs 2024-2025, està prevista l’ampliació de la CE de Sant Esteve d’en Bas, que passaria dels 30 kWp als 100 kWp, possibilitant l’entrada de noves veïnes i veïns del municipi a la comunitat energètica. 

Podeu trobar més informació sobre la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas a la pàgina web de l’Ajuntament.