Què fer

Al municipi de la Vall d’en Bas, a part del munt de carreteres, muntanyes, camins i caminets per on us podeu perdre en qualsevol moment del dia, hi ha dos eixos turístics de comunicació que faran les delícies d’aquells que gaudeixin de la natura i del paisatge, i que a més es poden seguir sense dificultats.

Per una banda, estem parlant del carril bici que surt d’Olot i que arriba a Girona. Un tram de 54 quilòmetres on la màxima alçada és precisament al Coll d’en Bas (620 m), just sobre el túnel de la carretera que ens porta a Amer i Anglès. Només deixar el nucli de les Preses, després de l’antic baixador de Codella, ja s’entra al terme municipal de la Vall d’en Bas, i no el deixem fins després precisament de la baixada del Coll d’en Bas. Aquest és precisament un dels trams més bonics i interessants d’aquest bicicarril, que es pot realitzar en bicicleta o bé caminant tranquil·lament amb tota la família. Per a més informació, podeu visitar la pàgina web del consorci de les Vies Verdes.

La Comarca de la Garrotxa fa frontera amb la d’Osona. Les dues comarques comparteixen serralades i muntanyes espectaculars. Els que tingueu ganes de caminar no us podeu perdre un trajecte incomparable; el camí ral que anava d’Olot a Vic, bona part del qual ressegueix el nostre municipi. Precisament hi ha una entitat que ha recuperat aquesta ruta, es tracta dels Amics del Camí Ral de Vic a Olot.

Per als que vulgueu descobrir la cultura, les tradicions i el patrimoni del nostre municipi, us recomanem Bas de Màgia. Es tracta d’una aplicació creada l’any 2018 orientada a un públic familiar, infantil i juvenil amb la qual podreu descobrir la Vall d’en Bas de forma lúdica i didàctica de la mà dels personatges màgics que l’habiten.