Comunitat Energètica de la Vall d’en Bas

Què és una Comunitat Energètica?

Les comunitats energètiques són un instrument clau per a fer realitat la transició energètica a l’àmbit local, desenvolupant generació distribuïda i renovable en el territori, empoderant al ciutadà i involucrant a les entitats municipals en aquesta transformació.

En què consisteix la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas?

La CE de Sant Esteve d’en Bas consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics en teulades de l’Ajuntament, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de la Vall d’en Bas.

A més, els participants també es podran beneficiar d’una eina de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics.

Què comporta ser part de la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas?

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació fotovoltaica desplegada en diversos equipaments municipals.

L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.

Aquells ciutadans seleccionats abonaran una taxa municipal per accedir als serveis de la CE, la qual serà sempre menor a l’estalvi que aquests obtindran en la seva factura energètica.

Com puc formar part de la CE de Sant Esteve d’en Bas?

  1. Presenta la sol·licitud per a participar de la CE de Sant Esteve d’en Bas, segons el procediment que estableixi l’Ajuntament.
  2. Per tal de confirmar la teva plaça, hauràs de pagar la taxa municipal associada a la participació en la CE de Sant Esteve d’en Bas.
  3. Es duran a terme els tràmits administratius necessaris per a vincular la instal·lació fotovoltaica municipal als ciutadans participants.
  4. Comença a gaudir de l’estalvi en la teva factura energètica!

Per què formar part de la CE de Sant Esteve d’en Bas?

Estalviaràs en la factura elèctrica del teu habitatge o local gràcies a l’autoconsum d’energia fotovoltaica i una millor gestió energètica.

  • Reduiràs els maldecaps associats a instal·lar i mantenir el teu propi sistema fotovoltaic. L’Ajuntament s’encarrega de tot!
  • Participaràs d’una iniciativa pionera de transició energètica a la Vall d’en Bas, amb un impacte ambiental i socioeconòmic positiu per al municipi.

NOTÍCIES RELACIONADES

El passat 2 de setembre, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va dur a terme la primera sessió informativa de la Comunitat Energètica de la Vall d’en Bas. Aquesta reunió es va fer per als veïns de Sant Esteve d’en Bas. La previsió és que la Comunitat Energètica es vagi estenent per tots els pobles de la Vall d’en Bas i que tots els veïns i les veïnes en puguin gaudir.

Vols saber què és la Comunitat Energètica de la Vall d’en Bas? Com funciona? Quins beneficis et pot aportar? Com pots formar-hi part? Endinsa’t a la Comunitat Energètica de la Vall d’en Bas clicant aquí!


S’OBRE EL TERMINI PER SOL·LICITAR LA PARTICIPACIÓ A LA COMIUNITAT ENERGÈTICA DE LA VALL D’EN BAS

A partir del dia 1 d’octubre i fins al dia 20 del mateix mes, es recolliran les sol·licituds de les persones interessades a formar part de la Comunitat Energètica de Sant Esteve d’en Bas.

En poden formar part totes aquelles sol·licituds que contempla l’actual normativa d’instal·lacions solars fotovoltàiques d’autoconsum compartit: 

1- Que estiguin connectades a qualsevol de les xarxes de baixa tensió derivada del mateix centre de transformació on estarà connectada la instal·lació solar fotovoltaica.

2- Que estiguin connectades a una distància inferior a 500 metres dels consumidors associats.

3- Que estiguin ubicats, tant la generació com els consums, en una mateixa referència cadastral segons els seus primers 14 dígits.

La sol·licitud s’haurà de presentar dins el termini definit i caldrà fer-la mitjançant registre d’entrada a l’Ajuntament, ja sigui mitjançant instància genèrica o bé presencialment a l’Ajuntament (tota sol·licitud ha de tenir assignada un registre d’entrada). 

Podeu accedir al formulari de sol·licitud clicant aquí: sol·licitud CE Sant Esteve d’en Bas.

Altrament, podeu consultar al mateix web de l’Ajuntament les bases reguladores de la Comunitat Energètica.

Per qualsevol dubte podeu escriure a: mediambient@vallbas.cat.

Més informació al següent vídeo. Clica a la imatge!